FAQs - Khidmat Nasihat & Penyelidikan

Yuran pendaftaran khidmat nasihat dan konsultasi MKM adalah sebanyak RM50 bagi setiap permohonan. Caj tambahan akan dikenakan mengikut keadaan dan jenis permasalahan koperasi.Bagi koperasi yang berminat boleh mengisi permohonan ke IKM.

Bidang meliputi pentadbiran, pengurusan kewangan, teknologi maklumat & komunikasi, perancangan strategik dan perniagaan koperasi.

Khidmat nasihat dan konsultasi yang dijalankan oleh IKM adalah mengikut keperluan dan permintaan. Pegawai Perunding IKM boleh mengendalikan khidmat nasihat tersebut di IKM dan juga di premis koperasi tersebut.

Penerbitan penyelidikan IKM tidak diedarkan kepada koperasi,  tetapi hasil penyelidikan MKM akan dikongsi dan dibentangkan dalam seminar penyelidikan yang diadakan setiap tahun. Hasil penyelidikan juga akan diterbitkan dalam bentuk jurnal dan monograf.

Pihak koperasi boleh mendapatkan bahan-bahan penerbitan penyelidikan di perpustakaan IKM. Selain itu, bahan seperti Jurnal dan Monograf boleh dibeli secara tunai di Pusat Penyelidikan dan Konsultasi (CRC) atau Coopmart IKM.

Untuk mendapatkan maklumat berkenaan penyelidikan IKM boleh menghubungi:

Pegawai Pusat Penyelidikan dan Konsultasi (CRC)
Institut Koperasi Malaysia,
103 Jalan Templer,
46700 Petaling Jaya, Selangor.

Tel: 03-79649000
E-mel: crc@mkm.edu.my 
Facebook: Pusat Penyelidikan dan Konsultasi IKM
Blog:http://crcmkm.blogspot.my/p/penyelidikan.html